Kulinarisk lekestue i stabburet er under etablering.
Første planlagte pop up-arrangement er fredag 27. mai 2022, og er et av European Gastronomy Region Trøndelag sine eventer på Innherred.
Diners table på stabburet
For første gang åpner nystartede Vestigården i Lorvika i Steinkjer opp dørene til sitt kulinariske stabbur. Her får du en trøndersk matopplevelse i særklasse.

Diners Table: En unik og intim matopplevelse som deles med andre deltakere, som er like opptatt av gode smaker som deg selv. Her kan du se kokken anrette de flotteste råvarer og fortelle historier om hvor maten kommer fra og hvordan den er tilberedt. Samtidig snuser du inn den gode atmosfæren og neste rett før den kommer på bordet.
Kveldens kokk er Thomas Valø, kjent fra tidligere White Guide Nordic- restauranten Buøy gård. Vertskap er Elin Sofie Lorvik og Jo Kristian Kvernland
2500 kroner per stol.

Tidligere arrangementer
Husfolket i Vestigården og gjestekokk Maren Brekkvassmo Myrvold inviterer til en mat- og ølopplevelse i trønderlåna på gården lørdag 6. april 2019.
Maren har tidligere jobbet som kokk blant annet hos Britannia Hotel i Trondheim. I dag jobber hun hos Flyndra AS på Straumen og er en av tre bak eventbyrået Voi Voi, som har fokus på spennende opplevelser, der mat og drikke av høy kvalitet er sentralt.
Denne kvelden serverer vi en 6-retters matopplevelse med tilpasset ølmeny for et begrenset antall gjester. I historiske rammer på kjøkkenet i trønderlåna tilbyr vi en spennende meny laget av lokale råvarer med tema fra fjord til fjell.
Se og lukt at kokken tilbereder maten på den ene side av kjøkkenet, mens du nyter måltidet på den andre siden. I glasset får du utvalgte øl presentert av ølsommelier og husbonde Jo Kristian Kvernland.
Kveldens meny:
Starter: Kaffegravet ytrefilet av elg med porterkrem og honningglasert rødløk og
aquavitgravet laks på rugkjeks med sennepssaus.
1. Smørstekt kamskjell med blomkålkrem, sitrussalat og nøtter.
2. Hjortebuljong med sopp og vaktelegg.
3. Langtidsstekt lam fra Berg gård, pastinakkpuré, ovnsbakte rotgrønnsaker, sautert rødkål og ølsaus.
4. Lokale oster med tomatmarmelade, hvitvinskokte nøtter og fiken.
5. Svele med rørosrømme og sjokoladedessert med multer.
Pris: 1450,- (inkluderer velkomstdrink, ølmeny til maten og kaffe etter måltidet)
Egen alkoholfri drikkepakke for de som ønsker det. Si fra ved bestilling.
Det er mulig å nyte en ekstra øl eller kaffe avec etter måltidet.
Påmelding sendes til [email protected] eller på sms til telefon 90145599. Merk din bestilling med evt. allergier. Påmelding er bindende.
Finne frem:
Vestigården og grenda Lorvika ligger i Sparbu i Steinkjer kommune. For å komme hit tar du av fra E6 på Rambergsmyra, om du kommer nordfra er avkjørselen til høyre ikke lenge etter Sparbu sentrum. Avkjørselen er skiltet med gult skilt mot Lorvika.